5 tipů zdarma, jak si udržet pleť bez vrásek!

Připravili jsme pro Vás 5 tipů, které nic nestojí a vy si udržíte jemnou pleť bez vrásek. Víte, které vlivy ovlivňují Vaší pleť?

 

Stres

Stres je nedílnou součástí našeho života ať už v práci nebo doma. Velké množství stresu negativně ovlivňuje vzhled pleti, neboť dochází k oslabení ochranné bariéry a tím se zhoršuje kvalita pleti. Hrubší pleť je způsobena zvýšenou aktivitou mazových žláz, kde se tvoří póry. Bledá a nezdravá pleť je způsobena stresem a sníženým prouděním krve.

 

Tekutiny aneb vodu je nutné pít

Již na základní škole jsme se učili, že náš organismus potřebuje dostatek tekutin. Receptem na krásnou pleť bez vrásek je dodržování pitného režimu. Dospělý člověk by měl vypít 2 - 3 litry vody denně. Pokud tak neuděláte, Vaše pokožka ztrácí pružnost a vadne. Dehydrovaný člověk a hlavně dehydrovaná pokožka vypadá unaveně a šedě. Doporučujeme tedy pít přes den čaje, čistou nebo minerální vodu.

 

Spánek

Spánek je důležitou součástí denního programu každého člověka. K regeneraci buněk  v lidském těle dochází nejčastěji v noci při spánku. Při spánku dochází k uvolňování melatoninu, což je hormon, který zajišťuje obnovovací a zároveň regenerační procesy pleti, a tak zdravý vzhled člověka. Základem hezké, jemné a zdravé pleti je dostatek spánku.  Odborníci doporučují spánek ve výši 8 hodin denně. Pokud budete spát méně než je doporučené minimum, budete mít tmavé kruhy pod očima a nebude se tvořit dostatek kolagenu.

 

Sladkosti

Máte rádi sladkosti, sušenky a dortíky? Sladké a obecně jakékoliv sladkosti obsahují velké množství cukrů, které negativně ovlivňují kvalitu Vaší pleti. Užívání velkého množství cukru nebo sladkých výrobků urychluje stárnutí pleti.  

 

Cigarety

Cigarety obsahují tabákovou směs, která je složena až z 30 druhů tabáku.  Kouření škodí zdraví a je velkou hrozbou lidstva. Pokud člověk kouří, nemusí mít obavy, že bude tloustnout. Kouření rychle napomáhá ke stárnutí. Od problému s pigmentací, nezdravým vzhledem, nažloutlým nádechem, ale i problémy s mimikou jako např. špulení úst, pohyby rtů a tvorba vrásek nad horním rtem.